ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ TERE ÇORBASI

Tere Çorbası

Tere çorbası

Elif Edes’ten tereli çok lezzetli ve sağlıklı bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Patates, tere ve tavuk suyu ile hazırlanan bu çorba, taze kekik ve nane ile zenginleştirilir. Diyet listeleri için idealdir. Malzemeler hazırsa, tere çorbası için detaylara geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tere Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 4-5 sap taze soğan (Doğranmış)
  • 2 adet patates (Küp kesilmiş)
  • 1 demet tere (İri kıyılmış)
  • 500 ml tavuk suyu (Sıcak)
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam beyaz biber

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Taze kekik
  • Taze nane
  • 1/2 sap taze soğan (İnce kıyılmış)

Tere Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve patatesi zeytinyağında 5 dakika soteleyin. Tavuk suyu, tuz ve biberi ilave ederek kaynamaya bırakın. Kapağı kapalı olarak ve ara sıra karıştırmak suretiyle patates yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Son olarak tereyi ilave edin.
  • Çorbayı robottan geçirerek pütürsüz bir kıvam elde edin.
  • Dekor ve ekstra lezzet için kabak çekirdeğini az zeytinyağında soteleyin ve taze soğan, taze kekik, taze nane ile 1 kaşık zeytinyağını tere çorbasının üzerine ekleyin.
  • Çorbayı kaselerde sıcak veya soğuk servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!