ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ TANDIR ÇORBASI

Tandır Çorbası

Tandır Çorbası

Afyon yöresi ile özdeşleşen tandır çorbası, lokanta menülerinde sık sık karşımıza çıkan çorba tariflerinden biridir. Et ve yoğurt ile hazırlanan bu çorba, özellikle kış aylarında içildiğinde bağışıklığı güçlendirir. Grip, nezle gibi hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Tandır çorbasını 20-25 dakika gibi bir sürede kolayca hazırlayabilirsiniz. Lokanta usulü tandır çorbası nasıl yapılır diye merak edenler için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak gerdan çorbası, kelle paça ve kemik suyu çorbası tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tandır Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gram sinirsiz et (önceden pişirilmiş)
  • 1 kaseden iki parmak eksik un
  • 1 kase yoğurt
  • 1.5 litre kaynar su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tandır Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Eti düdüklü tencereye koyduktan sonra, üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
  • Kısık ateşte 1-1.5 saat pişirin. Pişirme işleminin sonunda et dağılıyorsa, hazır demektir.
  • Çorba yapımı için; Bir buçuk litrelik kaynamış suyu tencereye alın ve ocağı açın.
  • Bir kabın içerisinde un ve yoğurdu krema kıvamı alıncaya kadar çırpın.
  • Karışımın üzerine iki su bardağı et suyu ilave edip çırpma işlemine devam edin.
  • Bu karışımı kaynayan suyun içerisine yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırın.
  • Daha sonra pişirdiğiniz etleri didikleyin. Didiklediğiniz etleri karabiberle karıştırdıktan sonra tencereye ekleyin.
  • Ardından çorbanın tuzunu ekleyin ve iki taşım kaynatın.
  • Üzeri için tereyağını sos tenceresinde eritin. İçerisinde toz acı biberi ekleyerek karıştırın.
  • Çorbayı kaselere paylaştırdıktan sonra, üzerine biberli sostan dökün. Afiyet olsun.

Tandır Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Eti bir gece önceden pişirmeniz daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Et suyunu cam bir kavanoza dökün. Bu suyu çorba ve pilav tariflerinde kullanabilirsiniz.
  • Eğer et suyu yoksa çorbanın içerisinde 2 bardak içme suyu ekleyebilirsiniz.
  • Lezzetini arttırmak için çorbanın içerisine haşlanmış nohut ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!