ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ SALÇALI MANTAR ÇORBASI

Salçalı Mantar Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Salçalı Mantar Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr mantar
  • 30 gr margarin
  • 2 soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Salçalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Soğanları soyup kıyın.

Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Mantarı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiber serpin. Domates ve biber salçalarını 2 kaşık suyla karıştırıp mantara ekleyin.

Sıcak et suyunu döküp kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Çorbayı kâselere paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, dünyanın birçok yerinde tüketilen kremalı mantar çorbasını da notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

guvenli 12 Ekim 2016, 16:47

Adana salçası olduktan sonra bu yemek meşhur olur :)


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!