Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası

Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası için

Malzemeler

  • 500 gr karnabahar
  • 1 soğan
  • 3~4 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 200 ml krema
  • 200 gr pastırma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası

Nasıl Yapılır

Derin bir tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağını alarak kısık ateşte ısıtın. Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve tencereye ekleyip soteleyin.

Minik çiçeklere ayırıp yıkadığınız karnabaharları ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Tavuk suyunu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. El blenderinden geçirip pürüzsüz kıvama getirin. Üzerine kremayı ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. 2-3 taşım kaynattıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.

Ayrı bir tavada minik küp şeklinde doğradığınız pastırmaları hafifçe kızarıncaya kadar soteleyin. Kremalı karnabahar çorbasını kaselere paylaştırın. Üzerine yağda kızartılmış pastırmaları serpip servis yapın.

Dilerseniz, sade bir şekilde hazırlanan klasik karnabahar çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo