ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ PASTIRMALI VE KREMALI KARNABAHAR ÇORBASI

Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr karnabahar
  • 1 soğan
  • 3~4 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 200 ml krema
  • 200 gr pastırma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?

Derin bir tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağını alarak kısık ateşte ısıtın. Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve tencereye ekleyip soteleyin.

Minik çiçeklere ayırıp yıkadığınız karnabaharları ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Tavuk suyunu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. El blenderinden geçirip pürüzsüz kıvama getirin. Üzerine kremayı ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. 2-3 taşım kaynattıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.

Ayrı bir tavada minik küp şeklinde doğradığınız pastırmaları hafifçe kızarıncaya kadar soteleyin. Kremalı karnabahar çorbasını kaselere paylaştırın. Üzerine yağda kızartılmış pastırmaları serpip servis yapın.

Dilerseniz, sade bir şekilde hazırlanan klasik karnabahar çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!