ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ MANTARLI TORTELLİNİ ÇORBASI

Mantarlı Tortellini Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı Tortellini Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 litre tavuk suyu
  • 2~3 tane karabiber
  • Tuz
  • Yarım paket peynirli tortellini
  • 1 su bardağı ince doğranmış ıspanak
  • 350 gr kestane mantarı
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Karamelize soğan için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • Tuz

Mantarlı Tortellini Çorbası Nasıl Yapılır?

Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında 10 dakika kavurun. Kapağını kapatıp kısık ateşte 8-10 dakika daha pişirin. Suyun yarısını ve kekiği ekleyin. Kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar pişirin. Sirke, tuz ve kalan suyu ilave ederek suyunu çekinceye kadar pişirin. Nemli bezle silinmiş mantarları ince doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Balzamik sirke, tuz ve karabiber ekleyin. Soğan ile karıştırın. Tavuk suyunu karışıma ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca tortelliniyi ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Doğranmış ıspanakları, tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika daha pişirerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!