ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ MANTARLI KESTANE ÇORBASI

Mantarlı Kestane Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı Kestane Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kg kestane
  • 200 gr mantar
  • 1 soğan veya 1 pırasa
  • 1 kereviz sapı
  • 1 patates
  • 3~4 su bardağı tavuk suyu veya sebze suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sunum için

  • Kırmızı pul biber
  • Mantar dilimleri

Mantarlı Kestane Çorbası Nasıl Yapılır?

Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. Tencerede tereyağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin. İri küp şeklinde doğradığınız patates ve kereviz sapını ekleyip 4-5 dakika soteleyin. Kestaneleri ve 3 su bardağı suyu ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayınca el blender’ında çekip pürüzsüz kıvama gelinceye kadar ezin. Tencereyi tekrar ocağa alın. Suyu yeterli gelmezse çorbaya su ilave edin. Tavada ayçiçek yağını ısıtın. Dilimlediğiniz mantar ve yarım yemek kaşığı limon suyunu ekleyip hafif soteleyin. Kestaneli çorbaya ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Çorbayı sıcak olarak kaselere aktarın ve üzerine mantar dilimleri ile pul biber ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, kestane çorbasının sade versiyonunu da deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!