Körili Karnabahar Çorbası

Körili Karnabahar Çorbası
08 Ağustos 2024
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Körili Karnabahar Çorbası için

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı köri tozu
  • 1 litre sıcak su
  • Yarım su bardağı Hindistan cevizi sütü
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Kabak çekirdeği içi
Körili Karnabahar Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı küp şeklinde doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Karnabaharları küçük parçalara ayırıp ekleyin ve birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin.
  3. Sıcak suyu ekleyip karnabaharlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. El blender’ı ile ezerek pürüzsüz hale getirin.
  4. Ayrı bir tencerede rendelenmiş sarımsağı kalan zeytinyağı ile kavurun.
  5. Köri tozunu ekleyip 1 dakika pişirin. Karnabahar püresini ekleyip yüksek ateşte kaynatın.
  6. Hindistan cevizi sütünü ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın ve bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  7. Kaselere paylaştırıp üzerine kabak çekirdeği içi serpiştirdikten sonra sıcak servis yapın.

Sos kullanmak istemiyorsanız, sade karnabahar çorbası tarifini deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo