ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ KÖRİLİ KARNABAHAR ÇORBASI

Körili Karnabahar Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Körili Karnabahar Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı köri tozu
  • 1 litre sıcak su
  • Yarım su bardağı Hindistan cevizi sütü
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Kabak çekirdeği içi

Körili Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Soğanı küp şeklinde doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Karnabaharları küçük parçalara ayırıp ekleyin ve birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin.
  • Sıcak suyu ekleyip karnabaharlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. El blender’ı ile ezerek pürüzsüz hale getirin.
  • Ayrı bir tencerede rendelenmiş sarımsağı kalan zeytinyağı ile kavurun.
  • Köri tozunu ekleyip 1 dakika pişirin. Karnabahar püresini ekleyip yüksek ateşte kaynatın.
  • Hindistan cevizi sütünü ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın ve bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  • Kaselere paylaştırıp üzerine kabak çekirdeği içi serpiştirdikten sonra sıcak servis yapın.

Sos kullanmak istemiyorsanız, sade karnabahar çorbası tarifini deneyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!