ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ KÖRİLİ KARNABAHAR ÇORBASI

Körili karnabahar çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Körili karnabahar çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı köri tozu
  • 1 litre sıcak su
  • Yarım su bardağı Hindistan cevizi sütü
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Kabak çekirdeği içi

Körili karnabahar çorbası Nasıl Yapılır

Soğanı küp şeklinde doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Karnabaharları küçük parçalara ayırıp ekleyin ve birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin. Sıcak suyu ekleyip karnabaharlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. El blender’ı ile ezerek pürüzsüz hale getirin. Ayrı bir tencerede rendelenmiş sarımsağı kalan zeytinyağı ile kavurun. Köri tozunu ekleyip 1 dakika pişirin. Karnabahar püresini ekleyip yüksek ateşte kaynatın. Hindistan cevizi sütünü ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın ve bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Kaselere paylaştırıp üzerine kabak çekirdeği içi serpiştirdikten sonra sıcak servis yapın.

Sos kullanmak istemiyorsanız, sade karnabahar çorbası tarifini deneyin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.