Kerevizli Tarhana Çorbası

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Kerevizli Tarhana Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 2 kereviz
- 2 havuç
- 1 soğan
- 1 çay bardağı tarhana
- 30 gr tereyağı
- 6 su bardağı su
- 3 çorba kaşığı küp doğranmış bayat ekmek içi
- 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz
- pulbiber
Kerevizli Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?
Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Kerevizleri soyup rendeleyin. Havuçları temizleyip rendeleyin. Tarhanayı ılık suda 30 dakika bekletin. Soğanı soyup küp doğrayın.
Yağı tencerede eritip soğanı soteleyin. Kereviz ve havucu ekleyip karıştırın. Tavuk suyunu ilave edip sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Tarhanayı ekleyin. Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Sarımsak ve küp ekmekleri tavaya ilave edip kızartın. Ekmekleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Çorbayı kaselere paylaştırın. Üzerlerine pulbiber serpin ve ekmeklerle süsleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR