Karamelize Havuç Çorbası

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Karamelize Havuç Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 450 g havuç
- 1 yemek kaşığı esmer toz şeker
- 1 yemek tereyağı
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zencefil
- 900 ml sebze suyu
- 400 ml Hindistan cevizi sütü
- Tuz
- Değirmen karabiber
Üzeri için
- Acı kuru biber
Karamelize Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?
- Havuçların kabuklarını soyup iri doğrayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerlerine esmer toz şeker gezdirip hafif karamelize oluncaya kadar, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
- Tereyağını bir tencerede eritin. Yemeklik doğradığınız soğan, ezdiğiniz sarımsak ve zencefili ilave edip kavurun. Soğanlar hafif pembeleşmeye başladığında soğuyan havuçları ilave edin. Sebze suyu ve Hindistan cevizi sütünü ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kaynamaya başladığında altını kısıp havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika daha pişirin.
- Ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Üzerini ince doğradığınız acı kuru biberle süsleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR