ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ HAMURLU ÇORBA

Hamurlu çorba

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamurlu çorba tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 su bardağı su
  • 100 gr kıyma
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Hamur için

  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Su

Hamurlu çorba Nasıl Yapılır

Nohutları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Üzerine su ekleyip 1 gece bekletin. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Çorbanın hamuru için, unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Tuz ve biraz su ekleyerek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örterek 10-15 dakika dinlendirin. Tezgaha un serperek hamuru açın. Dikiş yüksüğüyle ya da yuvarlak şekilli bir kalıpla hamurdan küçük parçalar çıkartın ve yine un serpilmiş bir yerde bekletin. Kıymaya tuz, karabiber ekleyerek yoğurun ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tereyağını tencerede eritin. Salçayı ekleyip kavurun. Su ilave edin. Küçük hamur parçalarını ve köfteleri ekleyin. Hamurlar ve köfteler iyice pişince haşlanmış nohutları ilave edin. 10 dakika sonra nane, pul biber ekleyin ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:29:11

Çorbanın malzemelerinde bir yumurta var hamur karışımındamı kullanılacaktı acaba

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.