ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ DÜĞÜN ÇORBASI

Düğün çorbası

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Düğün çorbası tarifi için malzemeler

  • 10 su bardağı su
  • 200 gr kuzu eti
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 ölçü limon~yumurta terbiyesi
  • 1 ölçü ekmek garnitürü
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Düğün çorbası Nasıl Yapılır

Küçük parçalar şeklinde doğranmış eti ve suyu tencereye alıp haşlayın. Et suyunu süzün. Unu bir kaseye alın. Bir miktar et suyundan ilave edin. Et suyunu ve bulamacı tencereye alıp iyice karıştırın. Un kokusu gidene kadar pişirin. Limon yumurta terbiyesini yavaşça ekleyin. 5 dakika pişirin. Tereyağını tavada eritin. Kırmızı toz biberi ekleyip çorbaya ekleyin. Ekmek garnitürünü üzerine ekleyip servis yapın.

Limon-yumurta terbiyesi
2 yumurta ve 4 yemek kaşığı limon suyunu çırpın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan yarım su bardağı dolusu ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi çorbaya yavaşça ilave edin. 5 dakika pişirin.

Kruton ekmek
60 gr tereyağını tavada kızdırın. Küp doğradığınız ekmek dilimlerini ekleyip kızartın. Çorbaya ekleyip bekletmeden servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.