Dımbıl Çorbası

Dımbıl çorbası, Sakarya’ya özgü bir çorbadır. İçerisinde haşlanmış hamur ve fasulye bulunur. Hem lezzetli, hem de besleyici bir çorba olan dımbıl çorbası, özellikle kış aylarında sık sık tüketilir. Sakarya usulü dımbıl çorbası için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.
Alternatif lezzetler için gırar çorbası, arap aşı ve sorpa çorbası tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Dımbıl Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı fasulye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı nane
Dımbıl Çorbası Nasıl Yapılır?
- Un ve tuz bir kaba alınır. İçerisine su eklenerek katı bir hamur yoğurulur.
- Elde edilen hamurdan fasulye büyüklüğünde parçalar elde edilerek tuzlu su da haşlanır.
- Soğan yemeklik doğranır ve sıvıyağ eklenen bir tencerede kavrulur.
- Kavrulan soğanlara fasulye ilave edilir. Su eklenerek pişmeye bırakılır.
- Fasulyeler pişmeye yakın içerisine hamur ilave edilir.
- Yağ kızdırılır içerisine baharatlar eklenerek çorba üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR