ANASAYFA TARİFLER İÇ ANADOLU YEMEKLERİ ARAP AŞI

Arap Aşı

Arap Aşı

Arap aşı lezzetli tavuk suyundan yapılmış tavuk çorbası ve hamur ile damaklarda yer ediniyor. Yozgat bölgesinin meşhur yemeği lezzetli olduğu kadar besleyici de. Malzemeleriniz hazırsa Arap aşı tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için  kamhi çorbası ve domates çorbası tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Arap Aşı Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 200 gr un
  • 750 gr un 
  • 1 yemek kaşığı tuz 

Çorba için:

  • ½ tavuk 
  • 2,5 kg su 
  • 100 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber 

Arap Aşı Nasıl Yapılır?

  • Hamur için olan malzemelerden unu tavaya alarak kavurmaya başlayın. Kokusu gidince suyu ekleyerek çırpın, tuz ilave ederek düz bir tepsiye yayarak bekletin. 
  • Çorba için tavuk su içerisinde haşlanır. 
  • Haşlanan tavuk tiftiklenir.
  • Tencereye tereyağı ve un ekleyerek kavurun. Yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyerek çırpın. 
  • Tavuk tiftikleri ve baharatları ekleyerek 10 dakika pişirin. 
  • Hamurdan dilimleyin ve çorba yanında hamur ile servis yapın. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!