ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ BALKABAĞI ÇORBASI

Balkabağı çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balkabağı çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr balkabağı
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • Bir tutam zencefil
  • 1 kahve fincanı kırmızı mercimek
  • Tuz
  • karabiber
  • 8 su bardağı tavuk suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • 2 çorba kaşığı krema

Balkabağı çorbası Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra balkabağı tarifleri bölümünden seçtiğiniz balkabağı çorbasında...

Balkabağının kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Havucu rendeleyin. Patateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde
doğrayın. Kırmızı mercimeği bol suyla yıkayın.

Balkabağı, havuç, patates ve mercimeği geniş bir tencereye alın. Tavuk suyunu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Ocaktan alın. Tuz ve baharatı ilave edip tatlandırın. Blender’la püre haline gelinceye kadar ezip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp servis kaselerine paylaştırın. Kremayla süsleyin. Dilerseniz yanında sarımsaklı ekmekle servis yapabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.