ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ BADEM ÇORBASI

> BADEM ÇORBASI
Badem çorbası
4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Badem çorbası tarifi için malzemeler
  • 2.5 su bardağı süt
  • 150 g kabuksuz badem
  • 1/2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/4 çay kaşığı muskat rendesi
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
Badem çorbası Nasıl Yapılır

  • Bademleri rengi pembeleşinceye kadar tereyağında kavurun. Kavrulmuş bademlerin bir miktarını serviste kullanmak için ayırın. Kalan bademlerin içine unu ilave edip tekrar kavurun. Unun rengi değişince sütü ve et suyunu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca biraz muskat rendesi ve tuzu ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alıp ayırdığınız bademleri çorbanın üzerine serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.