ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ BADEM ÇORBASI

Badem Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Badem Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 200 ml krema
  • 3 su bardağı et suyu
  • Yarım su bardağı dövülmüş toz badem
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı

Badem Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını tencereye alın ve 3 yemek kaşığı un ile birlikte kavurun.
  • Toz bademi ilave edin. Karıştırıp yavaş yavaş 3 su bardağı soğuk et suyunu tel çırpıcıyla çırparak ekleyin.
  • Pürüzsüz bir kıvam elde edin. Kremayı da ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
  • Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla kırmızı toz biberi kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
  • Daha yoğun bir lezzet için, sütlü badem çorbasını da deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!