Badem Çorbası

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Badem Çorbası Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 200 ml krema
- 3 su bardağı et suyu
- Yarım su bardağı dövülmüş toz badem
- Tuz
Üzeri için
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
Badem Çorbası Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını tencereye alın ve 3 yemek kaşığı un ile birlikte kavurun.
- Toz bademi ilave edin. Karıştırıp yavaş yavaş 3 su bardağı soğuk et suyunu tel çırpıcıyla çırparak ekleyin.
- Pürüzsüz bir kıvam elde edin. Kremayı da ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
- Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla kırmızı toz biberi kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
- Daha yoğun bir lezzet için, sütlü badem çorbasını da deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR