ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ BADEM ÇORBASI

Badem çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Badem çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 200 ml krema
  • 3 su bardağı et suyu
  • Yarım su bardağı dövülmüş toz badem
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı

Badem çorbası Nasıl Yapılır

Zeytinyağını tencereye alın ve 3 yemek kaşığı un ile birlikte kavurun. Toz bademi ilave edin. Karıştırıp yavaş yavaş 3 su bardağı soğuk et suyunu tel çırpıcıyla çırparak ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edin. Kremayı da ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin ve ateşten alın. 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla kırmızı toz biberi kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.

Daha yoğun bir lezzet için, sütlü badem çorbasını da deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.