Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13360 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1168 Tarif
Diyet
4343 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2124 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4601 Tarif
Salata ve Meze
1143 Tarif
Sos
451 Tarif
Tatlı
8186 Tarif
Yöresel
1935 Tarif
Popüler Tarifler
Karnabahar Musakka
Cevizli Kabak Salatası
Anasayfa
Tarifler
Çorba Tarifleri
Analı Kızlı
Analı Kızlı
15 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi :
50 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Konsome Çorbası
Etsiz Kolay Çiğ Köfte
Ramen
Kabak tatlısı
Parmigiana
Fransız usulü dışı çıtır içi yumuşacık brownie
Kestane Nasıl Pişirilir: Tavada, Suda Fırında 13 Farklı Kestane Pişirme Yöntemi
İstanbul Kahvaltı Mekanları: İstanbul'un En İyi 45 Kahvaltı Mekanı
Ankara Kahvaltı Mekanları: Ankara'nın En İyi 11 Kahvaltı Mekanı
Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıl Sofralarına Özel 40 Yılbaşı Yemeği
Çalışanlar İçin 30 Pratik Akşam Yemeği Tarifi
Kolay Meze Tarifleri: 30 Dakika Altı 18 Meze Tarifi
Analı Kızlı için
Malzemeler
1.5 su bardağı nohut
2 su bardağı ince bulgur
500 gr çiğ köftelik kıyma
250 gr az yağlı kıyma
200 gr kuzu eti
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı domates salçası
3 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 limon
1 yemek kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Analı Kızlı
Nasıl Yapılır
Ramazan davetlerinde misafirlerinize sunacağınız güzel bir çorba. Nohutu bir gün önceden suda bekletin.
Et, domates salçası ve küp doğranmış 1 soğanı nohutla birlikte tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip tuz ile tatlandırarak pişirin.
Diğer bir kapta kıymayı kavurun. Küp doğradığınız iki soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi de ekleyip soğumaya bırakın.
Çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle yoğurup yarısından misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
Diğer yarısından ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp içlerini oyarak cevizli harçtan ilave edip kapatın. Köfteleri süzgece alın.
İçinde kaynar su bulunan tencereye süzgeci yerleştirin. Bir süre haşladıktan sonra daha önceden hazırladığınız salçalı et suyuna ilave edin.
İki limonun suyunu ekleyip bir taşım daha pişirin. Tereyağını eritip naneyi ekleyip iki dakika pişirin. Üzerine gezdirin ve sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Çorba Tarifleri
Bakliyat Tarifleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Köfte Tarifleri
Yöresel Tarifler
Etli Çorba Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Çorba Tarifleri
55 Dakika
Sıkıcık Çorbası
Çorba Tarifleri
50 Dakika
Bergensk Fıskesuppe
Çorba Tarifleri
50 Dakika
Limonlu Ve Sarımsaklı Mercimek Çorbası
Çorba Tarifleri
50 Dakika
Sütlü Havuç Çorbası
Çorba Tarifleri
50 Dakika
Pastırmalı Ve Patatesli Pırasa Çorbası
Çorba Tarifleri
60 Dakika
Kaju Fıstıklı Karnabahar Çorbası
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.