Ak Çorba

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
50 dakika

Ak Çorba Tarifi İçin malzemeler
- 2 çorba kaşığı pirinç
- 4 su bardağı su
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı yoğurt
- 60 gr tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru tarhun
- 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
- Tuz
Ak Çorba Nasıl Yapılır?
- Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye alıp 4 bardak su ve bir tutam tuz ilave ederek yarım saat haşlayın.
- Pirinçler haşlanırken çorbanın terbiyesi için, bir kaseye önce yumurta ile unu alıp, sonra yoğurdu ekleyip iyice çırpın.
- Karışımı 2 çorba kaşığı suyla inceltip azar azar çorbaya ilave edin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.
- Tereyağını tavada eritip tarhunu ekleyin. Çorbaya ilave edip 1-2 dakika daha pişirin.
- Çorbayı servis kaselerine alın. Taze çekilmiş karabiber ekleyip rendelenmiş havuçla süsleyerek sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR