ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ AK ÇORBA

Ak Çorba

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ak Çorba Tarifi İçin malzemeler

  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 60 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru tarhun
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • Tuz

Ak Çorba Nasıl Yapılır?

Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye alıp 4 bardak su ve bir tutam tuz ilave ederek yarım saat haşlayın. Pirinçler haşlanırken çorbanın terbiyesi için, bir kaseye önce yumurta ile unu alıp, sonra yoğurdu ekleyip iyice çırpın. Karışımı 2 çorba kaşığı suyla inceltip azar azar çorbaya ilave edin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.

Tereyağını tavada eritip tarhunu ekleyin. Çorbaya ilave edip 1-2 dakika daha pişirin.

Çorbayı servis kaselerine alın. Taze çekilmiş karabiber ekleyip rendelenmiş havuçla süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!