ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ ACILI KARALAHANA ÇORBASI

> ACILI KARALAHANA ÇORBASI
Acılı karalahana çorbası
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Acılı karalahana çorbası tarifi için malzemeler
  • 10 yaprak karalahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet büyük boy soğan (Küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 su bardağı haşlanmış kırmızı fasulye (Diri kıvamda haşlanmış olmalı)
  • Yarım çay bardağı sarı mercimek (Kırmızı da olur)
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1.5 lt tavuk suyu veya sade su
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı (Tepeleme) mısır unu
  • 1 yemek kaşığı su
  • 5-6 adet jalapone biberi turşusu
Acılı karalahana çorbası Nasıl Yapılır

  • Karalahananın yaprak kısımlarını ince ince doğrayın ve tuzla birlikte iyice ovarak acılığını giderin. Daha sonra süzgece aktarıp akan suyun altında birkaç kez yıkayıp acı suyunu süzün.
  • Yağları tencereye alın. Yağlar eriyip ısınınca soğanı ekleyin. Yumuşayana kadar kavurun.
  • Soğanlar yumuşayınca iyice süzmüş olduğunuz lahanaları ekleyin. 5 dakika kavurduktan sonra sıcak tavuk suyunu ekleyin.
  • Tavuk suyunu ekleyince birkaç taşım kaynatın. Su kaynayınca sarı mercimekleri, kırmızı fasulyeyi, tuzu, pirinci ve karabiberi ekleyin.Tencerenin kapağınıkapatın. Orta ateşte, 30-35 dakika pişirin.
  • Çorbaya 35. dakikada 1 yemek kaşığı su ile inceltiğiniz mısır ununu ve küçük küçük doğradığınız jalapone biberini ilave din. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısın. 15 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.