ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ ÇITIR KOLYOZ

Çıtır Kolyoz

Çıtır kolyoz

Taze yeşillik ve turp eşliğinde çıtır kolyoz tarifi ile karşınızdayız. Uskumrugiller familyasına ait bir balık türü olan ve Ege, Akdeniz, Marmara denizlerinde görülen kolyoz balığı ile nefis bir menü hazırlayabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Çıtır Kolyoz Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet kolyoz
  • 2 adet küçük turp (Dilimlenmiş)
  • 5 - 6 adet kapari
  • 1 adet limon (4’e kesilmiş)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Taze yeşillik
  • Tane karabiber (Taze çekilmiş)

Çıtır Kolyoz Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş balıkları galeta unu, un ve tuz karışımına bulayın. Isıtılmış tavaya zeytinyağı koyup balıkları yerleştirin. Her iki taraflarını orta ateşte kızartın.
  • Çıtır balıkları yeşillik, turp, limon, kapari ve karabiberle sıcak servis edin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!