Pilatesin Faydaları Nelerdir?

Pilates nedir? Pilatesin vücuda olan faydaları nelerdir? Pilates haftada kaç gün yapılmalı? Pilates kilo verdirir mi? İşte, Fizyoterapist Necdet Döner'den pilates yapmanın faydaları:
Pilatesin Faydaları Nelerdir?
24 Nisan 2024, 22:28

Pilates, Joseph Pilates tarafından geliştirilen bir egzersiz sistemi olarak söyleyebiliriz. Son zamanlarda pilatese olan ilginin artmasıyla beraber özellikle kadınların merak konusu olmaktadır. Tüm gün masa başında çalışarak veya uzun süreli telefon kullanmak vücudunuzun duruşunu bozar ve zaman ilerledikçe kaslar arasında dengesizlik meydana gelir. Ofis çalışanları veya hareketsiz yaşam sürdüren kişiler için tavsiye edebileceğim yöntemlerden birisidir klinik pilates. Bugünkü yazımda siz değerli okuyucularıma 'Pilates nedir, faydaları nedir haftada kaç gün yapılmalı?' gibi soruları yanıtlayacağım.


Öncelikle pilatesin fizyoterapistler tarafından yapılması sizin için daha sağlıklı olacaktır. Unutmayın pilates programı kişiye özel olarak programlanmalıdır. Önce fizyoterapist tarafından değerlendirilir ve ardından size uygun egzersiz programını oluşturur.  Bilinçsizce yapılan pilates programı size faydadan çok zarar vereceğini unutmayın ve kendinizi pilates konusunda fizyoterapistlere emanet ediniz.


Yıllardır var olan pilates hareket sistemini, nefes kontrolü, vücut  koordinasyonu ve kasların gelişimi açısından son derece faydalıdır. Vücudunuzu şekillendirmek isteyenler için de yardımcı bir programdır. Klinik pilatesi düzenli yaptığınız takdirde vücudunuzun da şekillendiğini hissedeceksiniz.



Pilatesin Faydaları Nelerdir?

  1. Kişinin motivasyonunu arttırır.
  2. Kasların gelişmesinde yardımcıdır.
  3. Kronik ağrıları azaltır.
  4. Kalp ve damar rahatsızlıklarını önlemede yardımcıdır.
  5. Vücudun esnekliğini arttırır.
  6. Kişinin denge ve koordinasyonunu geliştirir.
  7. Metabolimanızı hızlandırır ve kilo vermenize yardımcı olur.
  8. Postürünüzü iyileştirir.
  9. Kan dolaşımınızı arttırır.

Pilates Haftada Kaç Gün Yapılır?

Pilatesi haftada 4-5 gün rahatlıkla yapabilirsiniz. Pilates esnasında dikkat etmeniz gereken hususlardan biri  hareketleri yaparken ağrınız oluşmaması gerekir.  Bildiğiniz konulardan yine hatırlatmak istiyorum pilates öncesinde ve sonrasında ısınma ve soğuma hareketlerini unutmayalım. Müsaitlik durumuna göre pilates programınızı ayarlayabilirsiniz. Genel olarak haftada 3-5 gün pilates programı alabilirsiniz.

Pilates Kilo Verdirir Mi?

Pilates aslında doğrudan kilo verdirmez fakat kilo vermenizde yardımcıdır. Pilatesin yoğunluğuna ve kişinin yaşına, beslenme durumuna göre kilo verebilirsiniz. Zayıflama sürecini hızlandırmak istiyorsanız pilatese ek olarak haftada 4-5 gün kardiyo egzersizi yapabilirsiniz. Bununla beraber egzersiz programınızı oluşturursanız rahat bir şekilde kilo verebilirsiniz. 


Şunlara da göz atın;

  1. Plank hareketinin faydaları nelerdir?
  2. Squat hareketinin faydaları nelerdir?
  3. Göbek eritme hareketleri
  4. Sırt ağrısı neden olur?
  5. Bel ağrısı nasıl geçer?
Kategoriler
Lezzet Logo