Göbek Eritme Hareketleri: En Hızlı 3 Göbek Eritme Egzersizi

Göbek eritme egzersizleri nelerdir? Göbek eritmek için evde yapılabilecek hareketler hangileridir? İşte, Fizyoterapist Necdet Döner'den en hızlı göbek eriten 3 egzersiz:
Göbek Eritme Hareketleri: En Hızlı 3 Göbek Eritme Egzersizi
24 Nisan 2024, 22:19

Hareketsiz yaşam, iş temposu ve yanlış beslenme kilo almamıza zemin hazırlıyor. Özellikle göbek bölgesinde biriken yağlar kişilerin hem estetik görüntüsünü hem de sağlık problemini beraberinde getiriyor. Sizde bu problemden şikayetçiyseniz birazdan tarif edeceğim egzersizleri günü gününe yapmaya gayret edelim. Bugün sizlere göbek bölgesindeki yağlanmayı azaltacak etkili egzersizleri derledim.


2015 yılında “Annals of Internal Medicine” dergisinin yayınladığı makaleye göre karın bölgesinde fazla yağlanma olan kişilerin, obezite problemi yaşayanlara oranla ani ölüm riskinin daha yüksek olduğu belirtilmiştir. Uygulanması kolay egzersizleri istikrarlı bir şekilde sürdürmeniz gerekmektedir. Egzersizlerle beraber beslenmenizi de düzeltirseniz alacağımız etki daha da artacaktır. Eğer sizin de göbek yağınız fazlaysa gelin birlikte egzersizleri yapalım.

Göbek Yağlanmasını Azaltacak Egzersizler

  1. Plank


Karın bölgesini sabit bir şekilde tutarak çalıştırmak için en ideal hareketlerden biri Plank hareketidir. Yüzüstü pozisyonuna gelin ve yavaşça ağırlığınızı dirseklerinize ve ayak uçlarınıza doğru vererek yatay konuma geçin. Bu konumda mümkün olan en uzun süreyle durmaya çalışın ve karın kaslarınızın yanmaya başladığını mutlaka hissedin. Bu hareketi 2-4 kez tekrarlayalım. Düz Plank hareketinin tamamladıktan hemen sonra yan plank hareketine geçelim ve katın bölgesinin yandığını iyice hissedin.

  1. Tırmanma


İlk etapta zor gibi gelebilir sonrasında vücudunuz alışacaktır.Hareketi doğru uygulamak için şınav pozisyonu alın ve sanki bir yere tırmanıyormuşsunuz gibi önce sol bacağınızı ardından sağ bacağınızı öne doğru çekip, arkaya götürün. Bunu seri halde yaparak tamamlayalım. Gün içerisinde 2-4 kez tekrarlayalım.

  1. Yana Sıkıştırma


Bu hareketi ayakta uygulayacağız. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açıyoruz ve kollarınızla yanlara doğru uzanıyoruz. Hareket esnasında öne eğilmeden ve dik duracak şekilde 10-12 tekrarla hareketi tamamlayabiliriz. Günde 2-4 kez tekrarlayabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Sırt ağrısı neden olur?
  2. Bacak ağrısına ne iyi gelir?
  3. Bel ağrısı nasıl geçer?
  4. Boyun ağrısına ne iyi gelir?
  5. Diz kapağı ağrısını neden olur?
Kategoriler
Lezzet Logo