ANASAYFA YAZARLAR DİYETTEN FAZLASI ZAHTERLİ FIRINDA PATLICAN

Zahterli Fırında Patlıcan

Zahterli fırında patlıcan

A, C, E ve K vitaminleri, bir dizi sağlıklı antioksidan, antiseptik özellikler ve mantar önleyici maddeler içeren zahterli patlıcan tarifi. Salata yanına, yoğurtla veya esmer pirinç/bulgur/kinoa üstü denenebilir.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Zahterli Fırında Patlıcan Tarifi İçin malzemeler

  • 1 büyük patlıcan 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı zahter
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Bir miktar tuz

Zahter yapılışı:

  • 1 çay kaşığı ince tuz
  • 6 yemek kaşığı sumak
  • 6 yemek kaşığı kuru kekik
  • 6 yemek kaşığı kavrulmuş susam

Zahterli Fırında Patlıcan Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanı soyup, uzunlamasına dilimleyin.
  • Bir fırın tepsisine yağlı kağıt koyup, her iki tarafını tuzladığınız patlıcanı yağlı kağıt üstünde 30 dk bekletin. 
  • Fırını 200 dereceye önceden ısıtın. 
  • Tuzladığınız patlıcanı sudan geçirip, kağıt havluyla iki tarafını da kurulayın. 
  • Zahteri hazırlamak için malzemelerini iyice karıştırın. 
  • Bal, zeytinyağı ve zahteri karıştırıp, fırça yardımıyla patlıcanın iki tarafına da sürün. 
  • 20 dk kadar patlıcanı pişirip, ters yüz edin ve bir 10-15 dk daha pişirin. 
  • Fırından çıkarıp bir kez daha ballı zahter sosuyla fırçalayıp, servis edin. 

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Mevsim Tercihleri