İçinde Tuz Bulunan Tatlılar

İçinde tuz kullanılan, yemeye doyamayacağınız tatlıları yazımızda derledik. İşte, Pasta Şefi Didar Yanar'dan içinde tuz bulunan 2 nefis tatlı tarifi:
İçinde Tuz Bulunan Tatlılar
14 Mart 2022, 12:12

Tuz ürünlerde lezzeti ön plana çıkartan en önemli elementlerden bir tanesidir. İçinde tuzun varlığını fark etmeseniz de içinde ki ürünlerin her birinin tadını almanızı sağlayan üründür.

  1. Çikolatalı Mousse


Malzemeler;

  1. 20 gr kakao
  2. 3 adet avokado
  3. 2 gr tuz
  4. 5 gr vanilin
  5. 80 gr eritilmiş bitter çikolata
  6. 100 gr süt

Yapılışı: Bitter çikolatayı, benmari usulü eritin. Derin bir kabın içerisinde avokado, vanilin, kakao, tuz ve sütü ezerek karıştırın. Malzemeler tamamen birbirine karışıp kahverengini aldığında, eritilmiş çikolatayı ilave edin. Tekrar malzemeleri karıştırdıktan sonra, streç film ile kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Servis esnasında porsiyonlara ayırın. Üzerine krem şanti veya rendelenmiş çikolata ekleyebilirsiniz.

  1. Beyaz Çikolatalı Brownie


Malzemeler;

  1. 3 adet yumurta
  2. 90 gram tereyağı (eritilmiş)
  3. 5 gr vanilin
  4. 150 gram toz şeker
  5. 290 gram bitter çikolata
  6. 2 gr tuz
  7. 140 gram un
  8. 220 gram beyaz çikolata

Yapılışı: Bir tencerenin içinde tereyağını erittikten sonra, üzerine bitter çikolatayı ilave edin ve eriyene kadar karıştırın. Farklı bir kabın içinde toz şeker, yumurta ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtalı karışıma, çikolatalı tereyağı karışımını yavaş yavaş ekleyin. Ardından un ve tuzu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Pişireceğiniz kalıbı, tereyağı ile yağlayın. Üzerine 2 adet pişirme kağıdını artı olacak şekilde yerleştirin. Karışımın yarısını kalıbın içine dökün ve üzerine beyaz çikolata ilave edin. Kalan karışımı, beyaz çikolatanın üzerine ekleyin. Ardından spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında, ortalama 30 dakika pişirin. Piştikten sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Afiyet olsun.


Şunlara da göz atın;

  1. Değişik tatlı tarifleri
  2. Yumurtasız tatlılar
  3. Kolay meyveli tatlılar
  4. Sağlıklı tatlı tarifleri
  5. Fırınsız tatlı tarifleri
Kategoriler
Lezzet Logo