Pratik Tülbent Böreği

Pratik Tülbent Böreği
06 Haziran 2024

Klasik börek tariflerinden sıkıldıysanız, pratik ve lezzet dolu bir alternatif arıyorsanız işte size enfes bir çözüm: Pratik Tülbent Böreği tarifiyle damakları şenlendirin!

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pratik Tülbent Böreği için

Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için:

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • ½ bağ maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı nane

İç sosu için:

  • 2 adet yumurta
  • ½ çay bardağı süt
  • ½ çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • Sarımsaklı yoğurt
Pratik Tülbent Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Üç hazır yufkayı paketinden çıkartıp yırtılmadan açın. 
  2. Bir soğanı incecik kıyın ve 500 gram kıyma ile tereyağında kavurun. 
  3. Kavrulan kıyma ve soğana iki yemek kaşığı salça ve maydanoz koyun. İyice kavrulan malzemeleri soğuması için bir kaba alın. 
  4. İç harca ikişer tatlı kaşığı karabiber, pul biber ve nane serpin. 
  5. İki yumurtayı, yarımşar çay bardağı süt ve zeytinyağı ile çırparak sos hazırlayın. 
  6. Yufkalara tek tek yumurtalı sütlü sos sürüp üst üste dizin. 
  7. Hazırlanan kıymalı ve bol baharatlı iç harcını koyup yufkaları katlayın. 
  8. Katlanan yufkaları tülbentin üzerine koyup tülbente sarın. 
  9. Tülbentin iki ucunu sucuk bağlar gibi sıkıca bağlayın. 
  10. Tülbentteki böreği kaynayan tuzlu suda 7-8 dakika haşlayın. 
  11. Pişen böreğin suyunu süzüp sarıldığı tülbenti çıkartarak tabağa alın. 
  12. İki-üç parmak kalınlığında kesin. 
  13. Bir yemek kaşığı pul biberi, 2 yemek kaşığı tereyağında yakın. 
  14. Ilınan ve dilimlenen böreği tabağa dizin. 
  15. Dilimlenen böreklerin üzerine biberli sosu döküp sarımsaklı sosla birlikte servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo