ANASAYFA MUTFAK OKULU TART HAMURU

TART HAMURU

Tart hamuru

Tereyağı bol, hafif ve ince bir hamur olan tart hamuru çeşit çeşit tatlı, tuzlu kremalar; üzerine eklenen sebze ve meyvelerle büyüleyici bir lezzete dönüşebilir.

Malzemeler
200 gr un
Yarım su bardağı (60 gr) pudra şekeri
(tuzlu bir hamur için miktarı azaltın)
¼ çay kaşığı tuz
(tuzlu bir hamur için miktarı artırın)
125 gr soğuk tereyağı
2 yumurta sarısı (büyük boy)
1 yemek kaşığı krema


Kuru malzemeyi bir araya getirin Metal bıçağı robotun çanağına yerleştirip içine un, pudra şekeri ve tuzu ekleyin.


Tereyağını ekleyin Robotu birkaç kez çalıştırıp malzemenin iyice karışmasını sağlayın. Tereyağını 2 cm’lik parçalara bölüp çanağa ilave edin.


Tereyağını karıştırın Robotu 1 saniyelik kısa aralıklarla beş kez çalıştırıp tereyağının unla karışarak rendelenmiş parmesan peyniri görünümüne gelmesini sağlayın.


Yumurta ve kremayı ekleyin Küçük bir kapta yumurta sarılarını çırpıp kremayla karıştırın. Robotu çalıştırın, üstte bulunan borusundan karışımı ilave edin. Robotu, hamuru bir araya toplayacak kadar çalıştırın.


Hamuru toplayın Hamuru hafifçe un serptiğiniz tezgaha alarak parmak uçlarınızla bir araya getirip tek bir parçaya dönüştürün. Hamurun ısınmaması için hızlı hareket edin.


Hamura şekil verip soğutun Gerekirse tezgah kazıyıcı kullanarak hamuru 15x9 cm’lik bir dikdörtgen ya da 15 santim çapında yuvarlak bir hamur haline getirin. Streç filmle sararak soğutucuda 1 gece veya en az 2 saat dinlendirin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.