ANASAYFA MUTFAK OKULU ŞAMPİYON PİZZACI

ŞAMPİYON PİZZACI

Şampiyon pizzacı

Domatesli pizza
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 8-24 saat (bekletme süresi) dk
PİŞME SÜRESİ: 15-20 dk

Malzemeler:

Hamur için:

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 5 gr yaş maya
  • 1 çorba kaşığı tuz

    Üzeri için:

  • 100 gr parmesan peyniri
  • 100 gr mozzarella
  • 2 domates
  • Yarım demet roka
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam tuz



    Ilık su ve yaş mayayı bir kapta iyice karıştırın. Tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Unu eleyip karışıma ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 8-24 saat dinlendirin.







    Pizza hamurunu oda sıcaklığında 8-24 saat dinlendirdikten sonra parmak uçlarınızla hamurun kenarlarından tutup açın. Hamuru un serpilmiş bir zemine alıp parmaklarınızla bastırarak istediğiniz kalınlıkta tekrar açın.







    Pizza hamurunu düz bir zemin üzerine alın. Üzerine küp küp kesilmiş mozarella ve ufalanmış parmesan peyniri serpiştirin. Bir miktar peynirleri karıştırıp daha sonra kullanmak için ayırın.





    Domates ve rokayı bol suyla yıkayıp süzün ve iyice kurulayın. Domateslerin kabuklarını soymadan dilimleyin. Rokaları kıyın. Domates ve rokaları peynirlerin üzerine yayın. Malzemeleri pizzanın üzerine yayarken kenarlarından 2-3 cm'lik boşluk bırakın.








    Pizzanızın üzerine bir tutam tuz serpiştirdikten sonra 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.








    Fırından çıkarıp önceden ayırdığınız peynirleri üzerine serpiştirin. Peynirler eriyip kızarıncaya kadar tekrar fırında bekletin. Servis yapın.Pizzanızın üzerine bir tutam tuz serpiştirdikten sonra 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.




    Püf noktaları

    Elena, pizzanızda kullanacağınız peynirlerin özellikle iki çeşit olmasını ve mozzarella ile parmesan peynirlerinin birlikte kullanılmasını öneriyor.

    Hamuru yoğurmadan önce unu mutlaka elemelisiniz. Hamuru oda sıcaklığında en az 8 saat bekletmeli. Bekletme süresi mümkünse 24 saate kadar uzatılmalı.

    Pizzanızı kendi damak zevkinize uygun malzemelerle çeşitlendirebilirsiniz. Hamuru açtıktan sonra 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 2 çorba kaşığı domates püresini bir kapta karıştırıp fırçayla hamurun üzerine sürün. Ardından peynir ve diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz.

     


  • Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.