ANASAYFA MUTFAK OKULU PEYNİRLİ RAVYOLİ

PEYNİRLİ RAVYOLİ

Peynirli ravyoli


KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk

Malzemeler:

Hamur için:

  • 3 yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • 1-2 çorba kaşığı su
  • 1 çay kaşığı tuz

    İç malzeme:

  • 200 gr beyazpeynir
  • Yarım demet maydanoz

    Sos için:

  • 1 kâse kiraz domates
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak

    Tuz, fesleğen

    Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını açıp yumurtaları ekleyin. Tuz ve 1-2 kaşık su ilave edip pürüzsüz kıvama gelene kadar yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp 10 dakika kadar bekletin. 








    Domatesleri yıkayıp kurulayın ve ortadan ikiye kesin. Sarımsakları soyup dilimleyin. Zeytinyağını bir tavaya alın. Sarımsakları ilave edip soteleyin. Domates, tuz ve fesleğeni ekleyip 3-4 dakika karıştırarak pişirin.







    Zemine un serpin. Hamuru merdane ile biraz açıp mantı hamuru kalınlığına gelene kadar da oklava ile açın.








    Peyniri ufalayın. Maydanozu kıyıp peynirle harmanlayın. Karışımdan birer tatlı kaşığı kadar alıp hamurun yarısına aralıklarla yerleştirin. Hamurun boş kalan yarısını malzemeli tarafın üzerine katlayın.







    Hamur kesici ile enine ve boyuna keserek kareler elde edin.

     

     




    Bir tencerede bol suyu kaynatıp tuz ve az sıvıyağ ekleyin. Hamurları kaynar suya atıp 10 dakika haşlayın. Kevgirle alıp servis tabaklarına paylaştırın. Domatesli sosu üzerlerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.


  • Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.