MUTFAK OKULU

Meyveli tartölet
Meyveli tartölet

Tatlı hamur işlerinizin tadına tat katan lezzetli pastacı kremasını evde kendiniz de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte şahane tatlılar yapabilmeniz için aşama aşama pastacı kreması yapımı...

Pastacı kreması

5 yumurta sarısı

75 g toz şeker

50 g nişasta

500 ml süt

25 g tereyağı

1-2 damla vanilya aroması

100 ml krema (yarım kutu süt kreması)

50 g beyaz çikolata


 

Sütü sos tenceresine alıp toz şekerin yarısını ilave edin ve kısık ateşte karıştırarak ısıtın.

 

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarılarına toz şekerin kalan yarısını ilave ederek çırpın.


 

Toz şeker tamamen eridiğinde nişastayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışım pürüzsüz bir kıvam aldığında ısıttığınız sütten bir kepçe kadar alarak yavaşça ilave edin.


 

Karışımı çırpmaya devam edin. Ilık hale gelen yumurta sarılarını ocaktaki sıcak süte karıştırarak ilave edin ve koyulaşıncaya kadar pişirin.


 

Kıvam alan kremayı ocaktan alın. İçine tereyağı ve vanilya aromasını ilave ederek tereyağı tamamen eriyinceye kadar çırpın. Ara ara karıştırarak kremayı soğutun. 


 

Soğuyan pastacı kremasına süt kreması ve eritilmiş beyaz çikolata ekleyin. 


 

Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Buzdolabında soğutup tatlılarınızda kullanın. 


Meyveli tartölet

Malzemeler

1 paket hazır tartölet

1.5 su bardağı pastacı kreması

Üzeri için

Kırmızı meyveler

Taze nane yaprakları


Tartöletlerin her birinin üzerine birer tatlı kaşığı pastacı kreması koyun. Üzerini kırmızı meyveler ve taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!