Yiyecekleri daha uzun süre saklamanın popüler bir yöntemi havayı çıkarmaktır. Bu nedenle, piyasada çok çeşitli vakumlu paketleme makineleri bulunmaktadır. Ancak böyle bir cihaza sahip olmasanız bile, basit ipuçlarıyla şaşırtıcı derecede iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. İhtiyacınız olan her şey muhtemelen evinizde mevcuttur: Ağzı kapatılabilen bir buzdolabı poşeti, pipet veya bir kase.
Öncelikle dondurucu poşetini istediğiniz yiyecekle doldurun. Ardından pipeti açıklığın kenarına yerleştirin ve poşeti sıkıca kapatın, pipet için sadece küçük bir boşluk bırakın. Ardından, poşetin içindeki havayı vakumlayarak kapatın. Mikropların içeri girmesini önlemek için pipetten nefes almamaya dikkat edin. Pipeti çekip çıkarın ve boşluğu hızlıca kapatın.
Bir diğer yöntem ise su banyosu kullanarak vakumla paketlemektir. Burada da, istediğiniz besini bir dondurucu poşetine koyup, sadece küçük bir boşluk bırakın. Ardından torbayı dikkatlice uygun bir su kabına yerleştirin ve sadece açık köşesi suyun üstünde kalacak şekilde suya batırın. Su, torbanın içindeki havayı boşalttıktan sonra torbayı tamamen kapatın. Her iki yöntem de profesyonel bir vakumlama makinesi kullanmak kadar etkili olmasa da, eğer bir vakumlama makineniz yoksa, bu vakumlama ipuçları hızlı ve kolay bir çözüm sunuyor.