Yaprak Sarmanın Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?

09 Aralık 2025, 14:47 tarihinde güncellendi.
Yaprak sarmanın yumuşak olması için öncelikle ince ve kaliteli yapraklar seçilmeli, salamura yapraklar iyi yıkanarak tuzu azaltılmalıdır. Yapraklar kısa süre haşlanmalı, iç harç yeterli yağ ve su oranıyla hazırlanarak kuru olmaktan kaçınılmalıdır. Sarmalar tencereye çok sıkı olmayacak şekilde dizilmeli ve üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenmelidir. Kısık ateşte, üzeri kapalı şekilde yavaş pişirilen sarmalar piştikten sonra dinlendirilirse çok daha yumuşak olur.
Yaprak Sarmanın Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?

Yumuşak yaprak sarma için yaprakların ince damar yapısına sahip olması ve ön işlemden doğru geçirilmesi gerekir. Yapraklar kısa süre kaynar suda tutulup şoklanmalı, iç harç ise bol zeytinyağıyla dengeli bir kıvamda hazırlanmalıdır. Sarmalar tencereye düzenli yerleştirilmeli, pişirme sırasında ne susuz ne de fazla sulu bırakılmalıdır. Kısık ateşte sabırla pişirilen ve sonrasında dinlendirilen sarmalar ağızda dağılan bir yumuşaklık kazanır.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo