Turşunun Kıtır Kıtır Olması İçin Ne Yapmalı?

28 Kasım 2025, 13:25 tarihinde güncellendi.
Turşunun kıtır olması için taze ve sert sebzeler seçilmeli, turşu suyunda yeterli tuz ve bir miktar sirke kullanılmalıdır. Sebzeler turşuya eklenmeden önce kaynar su yerine soğuk suyla işlenmeli ve gerekirse üzüm yaprağı veya hardal gibi kıtırlık artırıcı malzemeler eklenmelidir. Turşu serin ve karanlık bir yerde saklanarak sebzelerin sertliği korunmalıdır.
Turşunun Kıtır Kıtır Olması İçin Ne Yapmalı?

Turşunun kıtır kalması için sebzeler sıkı ve taze olmalıdır. Turşu suyuna yeterli tuz ve biraz sirke eklemek sebzelerin sertliğini korur. Ayrıca turşu serin ve karanlık bir ortamda bekletilmelidir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo