Tiramisu, kökeni İtalya’ya dayanan, kahveyle harmanlanmış kremamsı yapısı ve hafifliğiyle öne çıkan bir tatlıdır. Yanında tercih edilecek kahve, tatlının içindeki kahve aromasını tamamlamalı ama baskılamamalıdır.
Gerçek tiramisu neyle yapılır, tiramisuda hangi peynir kullanılır ve tiramisunun püf noktalarına göz atmayı unutmayın.
En klasik eşleşmedir. Tiramisu’nun içinde kullanılan espresso ile bütünlük sağlar. Yoğun ve kısa içimli olduğundan tatlının kremalı yapısına güçlü bir denge katar.
Köpüklü sütlü yapısı, tiramisunun kremasının hafifliğini pekiştirir. Özellikle daha yumuşak bir kahve tercih edenler için idealdir.
Daha sütlü ve hafif aromalı bir kahvedir. Tiramisunun kahve yoğunluğunu bastırmadan tatlıya kremsi bir eşlik sunar.
Espresso bazlı ama daha seyreltilmiş bir kahve olduğundan tatlıyı yormaz. Daha sade bir kahve tadı isteyenler için uygundur.
Çikolata aromalı oluşu, tiramisunun kakao ile kaplanmış üst katmanıyla uyum sağlar. Daha tatlı bir eşleşme isteyenler tercih edebilir.