Taze İç Bakladan Fava Olur Mu?

28 Kasım 2025, 19:29 tarihinde güncellendi.
Taze iç bakla, kabuğu alınmış ve iri taneli ise fava için uygundur. Haşlandıktan sonra ezilip zeytinyağı, tuz ve limonla tatlandırılır. Soğuduktan sonra zeytinyağı ve taze otlarla servis edilir.
Taze İç Bakladan Fava Olur Mu?

Taze iç bakla fava yapmak için kullanılabilir. Haşlanıp ezildikten sonra zeytinyağı, tuz ve limonla tatlandırılır. Soğuduktan sonra zeytinyağı ve taze otlarla servis edilir.

fava

Taze bakla seçimi

Taze iç bakla, kabuğu alınmış ve iri taneli olursa fava için idealdir.

Haşlama

Baklalar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır, fazla dağılmamasına dikkat edilir.

Püreleme

Haşlanan baklalar ezilerek püre haline getirilir; zeytinyağı eklenir.

fava

Lezzetlendirme

Tuz, limon suyu ve isteğe bağlı hafif sarımsakla tatlandırılır.

Servis

Soğuduktan sonra zeytinyağı gezdirilerek, dereotu veya taze otlarla servis yapılır.

Şunlara da göz atın:

  1. Favaya Sarımsak Konur Mu?
  2. Favaya Tahin Konur Mu?
  3. Girit Favası Nasıl Yapılır?
  4. Favanın Yanına Ne Gider?
  5. Fava Nasıl Saklanır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo