Tartolet Margarinle Olur Mu?

28 Kasım 2025, 19:07 tarihinde güncellendi.
Tartolet tereyağı yerine margarinle de yapılabilir. Margarin hamura daha nötr bir tat ve biraz daha yumuşak bir doku verir. Hamurun yayılmaması için buzdolabında dinlendirmek önemlidir.
Tartolet Margarinle Olur Mu?

Margarin, tereyağına göre daha ekonomik bir alternatiftir. Pişirme sırasında hamurun formunu korumasına dikkat etmek gerekir. Margarinle yapılan tartoletler hafif ve kolay şekil verilebilir olur.

tartolet

Hamur kıvamı

Margarin, tereyağına göre biraz daha yumuşak yapıdadır; bu yüzden hamuru yoğururken elini fazla ısıtmamaya dikkat edin.

Tat farkı

Tereyağı daha aromatik bir lezzet verir, margarinle yapılan tartoletlerde tat biraz daha nötr olur.

tartolet

Pişirme

Margarinle yapılan hamurlar daha çabuk yayılabilir; bu yüzden hamuru buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.

Kullanım oranı

Tereyağı yerine aynı oranda margarin (1:1) kullanabilirsiniz; ek sıvı eklemene gerek yoktur.

Şunlara da göz atın:

  1. Tartolet Kalıbı Yağlanır Mı?
  2. Tartolete Kabartma Tozu Konur Mu?
  3. Tartoletin Kabarmaması İçin Ne Yapmalı?
  4. Tart ile Tartolet Arasındaki 5 Fark
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo