Sultan Kebabı Yapmanın 7 Püf Noktası

Osmanlı mutfağından ilham alan sultan kebabı, hem göze hem damağa hitap eden nefis bir ana yemektir. Et, sebze, beşamel sos ve çıtır yufkanın uyumuyla adeta ziyafet havası estiren bu lezzet, özel günlerin vazgeçilmezi olabilir. Bu lezzeti tam kıvamında yapmak için bazı ipuçları bulunur. İşte sultan kebabı yapmanın püf noktaları.
Sultan Kebabı Yapmanın 7 Püf Noktası
12 Mayıs 2025, 17:00

Lokum gibi etlerden çıtır yufkaya, adım adım lezzetin sırrı bazı ipuçlarında saklıdır. İşte şık sunumu, zengin içeriği ve efsane lezzetiyle sofraların yıldızı olan sultan kebabı yapmanın 7 püf noktası.

sultan kebabı

Etin Kalitesine Dikkat Edin

Dana kuşbaşı veya kuzu eti kullanacaksanız, sinirsiz ve yumuşak bir et tercih edin. Etin lokum gibi pişmesi için orta yağlı olması önemli.

Sebzeleri Küçük Doğrayın

Bezelye, havuç, patates gibi sebzeleri küçük ve eşit boyutlarda doğrayarak hem sunumu güzelleştirin hem de pişme süresini eşitleyin.

Etleri Mühürleyin

Etleri önce yüksek ateşte mühürlemek, hem sularını içinde tutar hem de daha yoğun bir lezzet verir.

sultan kebabı

İç Harcı Kıvamında Olsun

İç harca biraz salça, baharat ve isteğe göre çok az un ekleyerek kıvamlı ve lezzetli bir iç hazırlayın. Ne çok sulu ne de çok kuru olmalı.

Yufkayı Yağlamayı Unutmayın

Yufkanın çıtır olması ve kuruyup çatlamaması için erimiş tereyağı veya sıvı yağla hafifçe yağlayın.

sultan kebabı

Fırında Kontrollü Pişirin

Yufka çabuk kızarır. Üzeri kızarana kadar (genellikle 180°C'de 20-25 dakika) fırında tutun, fazla kurutmamaya özen gösterin.

Beşamel Sosu Abartmayın

Yemeğin üzerindeki beşamel sos, lezzeti tamamlayan bir unsur. Ancak fazla koyarsanız yemeği ağırlaştırabilir. Orantılı ve pürüzsüz olmasına dikkat edin.

Şunlara da göz atın:

  1. Sultan Kebabı Yanına Ne Gider?
  2. Adana Kebap Yanına Ne Gider?
  3. Adana Kebap Yaparken Baharat Eklenir mi?
  4. Evde Kebap Tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo