Sigara Böreğinin Çıtır Olması İçin Ne Yapmalı?

10 Aralık 2025, 16:43 tarihinde güncellendi.
Sigara böreğinin çıtır olması için ince ve çok nemli olmayan yufka kullanılmalı, iç harcın ise mutlaka iyi süzülmüş olması gerekir. Börekler ne çok sıkı ne de gevşek sarılmalı ve bekletilmeden kızartılmalıdır. Kızartma yağı iyice kızgın olmalı, börekler soğuk yağa atılmamalıdır. Kızaran börekler kağıt havlu üzerine tek sıra dizilerek buhar yapması engellenmelidir.
Sigara Böreğinin Çıtır Olması İçin Ne Yapmalı?

Sigara böreğinde çıtırlık yakalamak için yufkaların kuru ve oda sıcaklığında olması önemlidir. İç malzemenin sulu kalmaması, gerekirse önceden pişirilip suyunun çektirilmesi gerekir. Kızartma sırasında yağın sıcaklığı sabit tutulmalı ve tava aşırı doldurulmamalıdır. Kızaran börekler üst üste konmadan servis edilirse gevrekliğini daha uzun süre korur.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo