Sigara Böreği Kızartırken Patlamaması İçin Ne Yapmalı?

10 Aralık 2025, 16:54 tarihinde güncellendi.
Sigara böreğinin kızartırken patlamaması için yufkanın ne çok kuru ne de çok ıslak olmamasına dikkat edilmelidir. İç harç sulu olmamalı ve börekler gereğinden fazla doldurulmamalıdır. Börekler ne çok gevşek ne de aşırı sıkı sarılmalı, uçları mutlaka unlu suyla yapıştırılmalıdır. Kızartma sırasında yağın orta derecede kızgın olması ve böreklerin yağa atıldıktan hemen sonra çevrilmemesi önemlidir.
Sigara Böreği Kızartırken Patlamaması İçin Ne Yapmalı?

Sigara böreği hazırlarken yufkalar sarma aşamasına kadar üzeri kapalı tutulmalı ve kurumasına izin verilmemelidir. İç malzeme mutlaka süzülmüş ve oda sıcaklığında olmalı, fazla nem bırakmamalıdır. Börekler tavaya veya tencereye üst üste sıkışık şekilde konmamalı, yağın içinde rahatça yüzebilmelidir. Kızartma sırasında ateş kontrolü iyi yapılmalı ve ani yüksek ısıdan kaçınılmalıdır.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo