ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER ŞEF AYDIN DEMİR'DEN 3 NEFİS ŞERBET TARİFİ

ŞEF AYDIN DEMİR'DEN 3 NEFİS ŞERBET TARİFİ

Şerbet nasıl yapılır? diye merak edenler için, birbirinden lezzetli 3 farklı şerbet tarifini sizler için derledik. İşte, Şef Aydın Demir'den sofralarınıza çok yakışacak 3 farklı şerbet tarifi:
Şef Aydın Demir'den 3 Nefis Şerbet Tarifi

Şef Aydın Demir’den ister iftarda, ister sahurda tüketebileceğiniz 3 nefis şerbet tarifini sizlere sunuyoruz. Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan şerbetler, doğum, düğün gibi önemli törenlerin en lezzetli temsilcisidir. Saray mutfağında önemli bir yere sahip olan şerbet tarifleri, kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. İşte, Ramazan ayında sofraları ziyafete dönüştürmek isteyenler için, Şef Aydın Demir'den 3 pratik şerbet tarifi:



1 Litre İçin Malzemeler; 

  • 1 fincan taze ahududu
  • 2 adet gülün yaprağı
  • 4 adet narın suyu
  • 1 adet karanfil
  • 20 gr taze zencefil rendesi
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon suyu
  • 6 bardak su


Yapılışı: Tüm malzemeyi bir taşım kaynatıp soğutun ve tülbentten süzdürüp servis ediniz. 



Malzemeler;

  • 1 kg kokulu kırmızı Isparta gülü
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 limonun suyu
  • 1.2 litre içme suyu (6 su bardağı)


Yapılışı: Gül yapraklarını şekerle ovun ve 1 saat bekletin. Limon suyu hariç tüm malzemeyi ocağa koyun ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Soğuduktan sonar limon suyunu ekleyip karıştırıp soğuk olarak servis ediniz. Tarif ölçülerinden yaklaşık 7 bardak şerbet çıkmaktadır.



Malzemeler;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 2 adet limonun kabuklarının rendesi
  • 1 litre içme suyu (5 su bardağı)
  • 7 adet taze kakule (havanda dövülüp ezilmiş)


Yapılışı: Kakuleleri 1 saat limon suyunda bekletin. Limon kabuğu rendelerini şekerle ovuşturarak ezin ve 2 saat bekletin. Tüm malzemeyi soğuk suyla karıştırın ve 4 saat buzdolabında soğuyana kadar bekletin. Servis etmeden önce tülbentten süzün ve servis edin. 



Şef Aydın Demir


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!