Lezzetli bir poğaça yapmak sadece güzel bir tarifle bitmez; fırın ayarını doğru seçmek de en az hamur kadar önemlidir. Çok yüksek ısıda dışı yanıp içi çiğ kalabilir, düşük ısıda ise kabarmadan sönük kalabilir. Peki; poğaça en güzel hangi ayarda pişer? İşte yanıtı.

En İdeal Fırın Ayarı
- Sıcaklık: 180°C
- Fırın tipi: Alt-üst fanlı ya da sadece alt-üst (fanlı fırın kullanıyorsanız 170°C yeterli olabilir)
- Pişirme süresi: 20–30 dakika arası (poğaçanın büyüklüğüne ve içeriğine göre değişir)

Ek İpuçları
- Turbo ayar (sadece fan): Poğaçaları kurutabilir. Altı pişmeden üstü kızarabilir. Tavsiye edilmez.
- Alt-üst fanlı ayar: İçin iyi kabarma sağlar, ama çok güçlü fan varsa ısıyı biraz düşürmek gerekir.
- Sadece alt ayar: Altı daha iyi pişsin isteniyorsa son 5 dakika bu ayar tercih edilebilir.
Poğaçanın üzerine yumurta sarısı sürüp susam/çörek otu serperek, fırına vermeden önce 5 dakika bekletmeniz de daha güzel kızarmasını sağlar.
Şunlara da göz atın:
- Mayalı Poğaça Neden Sert Olur?
- Mayalı Poğaça Fanlı Mı Pişer Fansız Mı?
- Fırından Çıkan Poğaçanın Üstü Örtülür Mü?
- Mayalı Poğaçanın Bayatlamaması İçin Ne Yapmalı?
- Mayalı Poğaça Neden Kabarmaz?