Patates piyazı, hafifliği ve tazeliği ile sofraların vazgeçilmez salatalarından biridir. Ancak tek başına servis edildiğinde çoğu zaman eksik kalan ana öğün lezzetini, doğru yan lezzetlerle tamamlamak mümkündür. Izgara etlerden fırın balığa, kızarmış peynirlerden yoğurtlu mezelerle, patates piyazının ferah ve doyurucu tadı mükemmel bir uyum sağlar. Peki; piyaz yanına ne gider? İşte detaylar...
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı:
Tavuğu zeytinyağı ve baharatlarla marine edin, ızgarada veya tavada her tarafı kızarana kadar pişirin. Patates piyazıyla servis edin.
Malzemeler:
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Tuz, limon suyu
Yapılışı:
Bulguru tereyağı ile kavurun, su ve tuz ekleyip pişirin. Ocaktan almadan önce limon suyu ekleyin. Piyazın yanına servis edin.
Malzemeler:
150 gr hellim peyniri
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Hellimi dilimleyip tavada az zeytinyağı ile her iki tarafı kızartın. Piyazla birlikte servis edin.
Malzemeler:
2 dilim somon
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Somonu baharatlayıp fırın tepsisine yerleştirin, 180°C’de 15–20 dakika pişirin. Piyazın yanında sıcak servis edin.
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
½ salatalık (rendelenmiş)
1 diş sarımsak
Tuz, nane
Yapılışı:
Yoğurt, rendelenmiş salatalık ve sarımsağı karıştırın. Tuz ve nane ile tatlandırıp soğuk servis edin.
Şunlara da göz atın;