ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ VERTİKA

Vertika

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vertika tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 135 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı ucu tuz

Üzeri için

  • 150 gr beyazpeynir
  • 1 çorba kaşığı anason

Vertika Nasıl Yapılır

Tereyağını tavada eritin. Unu azar azar ekleyip devamlı karıştırarak pembeleştirin. Suyu ilave edip iyice karıştırın. Tavayı ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurta ve tuzu ekleyip hızla yoğurun.

Fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve tepsiye aralıklarla dizin. Parmağınızla ortalarına bastırarak çukurlaştırın ve pişme esnasında kabarmaması için çukur yerleri 2-3 adet nohutla doldurun. Üzerlerine anason serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika hafif yumuşak kalacak şekilde pişirin.

Beyaz peyniri bir kaba alıp küçük parçalar şeklinde doğrayın. Vertikaların ortasındaki nohutları çıkarıp peyniri ilave edin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda...

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.