Öğrenci Yemekleri: Öğrencilere Uygun Ekonomik ve Pratik 10 Tarif

'Öğrenci yemekleri nelerdir?' diye merak edenler için, öğrenci evinde kolayca hazırlayabileceğiniz tarifleri yazımızda derledik. İşte, 10 farklı öğrenci evi yemeği:
Öğrenci Yemekleri: Öğrencilere Uygun Ekonomik ve Pratik 10 Tarif
24 Nisan 2024, 21:47

Öğrenci evi denildiğinde ilk akla gelen lezzetin makarna olduğunu biliyoruz. Özellikle vize haftası geldiğinde öğrencilerin yemeğe ayıracak vakti bile kalmıyor. Fakat öğrenciler için hem cep yakmayacak, hem tamamen doyuracak, hem de kısa sürede hazırlanabilecek tariflerimiz var. İşte, öğrencilere uygun ekonomik, pratik ve doyurucu 10 nefis tarif:


  1. Tavuk Suyu Çorba


Malzemeler;

  1. 2 adet kalçalı but
  2. 1 çay bardağı şehriye
  3. 1 tatlı kaşığı tuz
  4. 1 çay kaşığı karabiber
  5. 1 çay kaşığı pul biber
  6. 2 litre su
  7. 1 adet limon


Yapılışı: Tavukları yıkayalım ve 2 litre suda haşlanmaya bırakalım. Su kaynayınca üzerine çıkan köpükleri alalım ki çorbamız bulanık değil parlak olsun. 20 dakika kaynayan tavukları tencereden alalım ve soğumaya bırakalım bu sırada suya tuz karabiber ve pul biberi ekleyelim. Şehriyeyi suya ekleyelim ve tencerenin altını en kısığa getirelim bu arada soğuyan tavukları ince ince didip çorbamıza ekleyelim. Limon sıkarak servis edelim. 


  1. Fırında Tavuk Patates


Malzemeler;

  1. 6 adet tavuk baget
  2. 4 adet orta boy patates
  3. 1 yemek kaşığı yoğurt
  4. 1 tatlı kaşığı salça
  5. Yarım çay bardağı su
  6. 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  7. Tuz, karabiber, pul biber, kimyon (isteğe göre)


Yapılışı: Patatesleri ince ince dilimleyelim tepsiye alalım. Tavuklar hızlı pişsin diye üzerine çizikler atalım ve yıkayıp tepsiye alalım. Bir kâsenin içerisinde yoğurt, salça, Ayçiçek yağı ve baharatları iyice karıştıralım. Sosumuzu tavukların ve patateslerin üzerine döküp her yerine ulaşana kadar karıştıralım. Tepsiye yayalım ve yarım çay bardağı sıcak suyu ekleyip 200 derece ısınmış fırında 45-50 dakika pişirelim. 


  1. Menemen


Malzemeler;

  1. 1 orta boy soğan
  2. 3 orta boy domates
  3. 3 yeşil sivri biber
  4. 2 çay kaşığı tuz
  5. 1 çay kaşığı karabiber
  6. 2 yemek kaşığı margarin
  7. 3 yumurta


Yapılışı: Soğanı ince ince doğrayalım ısıttığımız tavamıza yağı ve soğanı ekleyelim. 2 dakika kavurduktan sonra ince ince doğradığımız biberleri ekleyelim ve iki dakika daha kavuralım. Kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ekleyelim ve tuzu atalım kapağı kapalı şekilde 7-8 dakika pişirelim. Domatesler erimeye başlayınca karabiberi de atalım ve karıştıralım. Tavanın altını kısalım yumurtaları kıralım. Kapağı tekrar kapatıp 2-3 dakika pişirelim ve afiyetle yiyelim. 


  1. Garnitürlü Makarna


Malzemeler;

  1. 4 litre su
  2. 1 paket burgu makarna
  3. Yarım kavanoz garnitür
  4. 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  5. 1 yemek kaşığı tuz
  6. 1 su bardağı yoğurt
  7. 1 diş sarımsak


Yapılışı: Suyu kaynatalım ve 1 yemek kaşığı tuzu ekleyelim ardından makarnayı ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatmayalım yüksek ateşte 10-12 dakika makarnayı haşlayalım. Haşlanan makarnaları süzelim, tenceremize yağ ve garnitürleri ekleyelim 2 dakika kavuralım üzerine makarnayı ekleyelim, tencerenin altını kapatıp güzelce karıştıralım. Sarımsağı ezelim ve yoğurta karıştıralım. Yoğurdu çatal yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar çırpalım. Ilıyan makarnamıza yoğurdu ekleyelim ve servis edelim. 


  1. Yeşil Mercimek Çorbası


Malzemeler;

  1. 1 su bardağı yeşil mercimek
  2. 7 su bardağı su
  3. 1 orta boy soğan
  4. 1 yemek kaşığı biber salçası
  5. 1 adet limon
  6. 1 tatlı kaşığı tuz
  7. 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı


Yapılışı: Soğanı ince ince kıyalım ve Ayçiçek yağında şeffaflaşana kadar kavuralım. Salçayı ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim. Yıkadığımız mercimekleri ekleyelim 1 dakika kadar kavuralım ve soğuk suyu ilave edelim. 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyelim ve kaynayana kadar yüksek ateşte tutalım. Kaynayan çorbanın altını kısalım ve 45 dakika kısık ateşte pişirelim. Mercimekler yumuşayınca bir limonun suyunu sıkıp içerisine ekleyelim ve servis edelim. 


  1. Tavuklu Bulgur Pilavı


Malzemeler;

  1. 1 orta boy soğan
  2. 2 su bardağı pilavlık bulgur
  3. 4 su bardağı tavuk suyu
  4. 1 su bardağı haşlanmış nohut (isteğe göre)
  5. Yarım paket göğüs
  6. 2 yemek kaşığı margarin
  7. 1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı: Tavukları 1 litre suda 30 dakika haşlayalım. Pişince soğuması için kenara alalım. Soğanı ince ince doğrayalım ve margarinle kavuralım ardından bulgurlarımızı ekleyelim. Bulgurun üzerine haşladığımız tavuğun suyunda dört bardak ekleyelim ve altını en kısığa getirip, tuzunu atıp kapağını kapatalım. Pilav suyunu çekince dittiğimiz tavukları üzerine ekleyip karıştıralım ve kapağı kapatıp 10 dakika demlendirelim. Demlenen pilavımız servise hazırdır. 


  1. Yumurtalı Ispanak Yemeği


Malzemeler;

  1. 1 kg ıspanak
  2. 5 adet yumurta
  3. 1 adet limon
  4. 1 tatlı kaşığı tuz
  5. 1 küçük boy soğan
  6. 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  7. Yarım çay bardağı sıcak su
  8. Pul biber
  9. Karabiber


Yapılışı: Ispanakları bol suyla yıkayalım toprağını arındıralım. İri iri doğrayalım ve süzülmeye alalım. Soğanı ince ince doğrayalım tencereye alalım sıvıyağ ile kavuralım. Soğanlar altın renge gelince ıspanakları ve yarım çay bardağı sıcak suyu ekleyelim. Baharatları ve bir limonun suyunu ekleyip kapağı kapalı şekilde 10 dakika kısık ateşte pişirelim. Pişen ıspanaklar küçülecek ve tenceren tabanına yerleşecektir. Bu aşamada 5 yumurtayı sarılarını dağıtmadan kıralım ve kapağı tekrar kapatıp 4-5 dakika daha kısık ateşte pişirelim. Yumurtalın dağılımına bölerek servis edelim. 


  1. Tava Böreği


Malzemeler;

  1. 3 adet hazır yufka
  2. 1 su bardağı lor peyniri
  3. 1 çay bardağı kaşar peyniri
  4. Yarım demet maydanoz
  5. 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  6. 2 yemek kaşığı yoğurt
  7. 1 yemek kaşığı sirke
  8. 2 yemek kaşığı margarin


Yapılışı: Tavanın zeminine margarinin yarısını sürelim ve yufkayı serelim. 1 yufkayı elimizle parçalayalım ve yarısını tüm olarak serdiğimiz yufkanın üzerine serpiştirelim. Yoğurt sirke ve sıvıyağı güzelce çırpalım ve yarısını parçalanmış yufkaların üzerine dökelim. Kaşar, lor ve maydanozu bir kasede karıştıralım ve tamamını tavaya ekleyelim. Parçaladığımız yufkanın kalanını da peynirlerin üzerine ekleyelim. Kalan sosun tamamını boşaltalım ve tüm olarak ayırdığımız yufkayı en üst katmana yerleştirelim ve üzerine kalan margarini sürelim. Tavayı ocağa alalım ve kısık ateşte her yüzünü 10 dakika olmak üzere 20 dakika boyunca pişirelim. Sıcak servis edelim. 


  1. Patates Salatası


Malzemeler;

  1. 3 adet büyük boy patates
  2. Yarım demet yeşil soğan
  3. Yarım demet nane
  4. Yarım demet maydanoz
  5. 1 yemek kaşığı mayonez
  6. 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  7. 1 tatlı kaşığı tuz
  8. 1 çay kaşığı karabiber
  9. 1 çay kaşığı pul biber
  10. Yarım limon suyu


Yapılışı: Patatesleri bol suda kabuklarıyla haşlayalım bu arada yeşillikleri yıkayalım. Patatesler haşlanana kadar yeşilliklerimizi ince ince doğrayıp hazırlayalım. 1 kâsenin içerisinde sıvıyağ, limon, mayonez ve tuzu çırpalım. Haşlanan patatesleri doğrayalım ve büyük bir kâseye alalım üzerine yeşillikleri ve baharatları ekleyelim. Hazırladığımız sosu gezdirelim ve ezmeden nazikçe karıştırarak sosun her yerine bulaşmasını sağlayalım. Afiyet olsun. 


  1. Dibine Yakma


Malzemeler;

  1. 200 gr tavuk göğsü
  2. 4 su bardağı su
  3. 3 yemek kaşığı margarin
  4. 1 adet soğan
  5. 1 adet yeşil biber
  6. 1 adet domates
  7. 1 adet patates
  8. 1 su bardağı pilavlık bulgur
  9. 1 yemek kaşığı salça
  10. 1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı: Tavukları 4 bardak suda haşlamaya bırakalım. Bu sırada patates hariç sebzeleri yemeklik küçük küçük doğrayalım. Patatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım. Margarini tencereye alalım ve sebzeleri 6-7 dakika kavuralım ardından salçayı ekleyelim. Salçanın kokusu çıkınca bulgur ve patatesleri ekleyelim. Haşlanan tavuğun suyundan 3 bardak alalım ve yemeğimize ekleyelim. Didilmiş tavuklarımızı yemeğin üzerine serpelim ve en kısık ateşte 15-20 dakika bulgurlar suyu tamamen çekene kadar pişirelim. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edelim. 


Şunlara da göz atın;

  1. Doyurucu çorba tarifleri
  2. Soğuk çorba tarifleri
  3. Tavuk sote tarifleri
  4. Ana yemek tarifleri
  5. Değişik makarna tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo