Noodle Nasıl Yapılır?

Noodle Asya mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Sizler için noodle nasıl yapılrı anlattık. İşte, noodle nasıl yapılır:
Noodle Nasıl Yapılır?
10 Kasım 2022, 13:41

Noodle, Asya mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Sebzeler, soslar ve noodle makarnası ile hazırlanır. Bu yumurta ve unlu hamur, bir kutuda bulacağınızdan çok daha ipeksi, lezzetli bir makarna oluşturur. Sizler için noodle nasıl hazırlanır anlattık. İşte, noodle nasıl hazırlanır:

Noodle için Malzemeler: (4-6 kişilik)

  1. 2 su bardağı çok amaçlı un
  2. 2 büyük yumurta
  3. 4 ek büyük yumurta sarısı
  4. 1 çay kaşığı (5 mL) tuz
  5. 2 çay kaşığı (10 mL) zeytinyağı (makarna makineniz yoksa daha kolay yuvarlanması için)

Noodle Hamuru Nasıl Hazırlanır?

  1. Tüm malzemeleri birleştirin. Tüm malzemeleri karıştırarak başlayın, şekil verin. Bunu başarmanın birkaç yolu vardır:

-Bir mutfak robotunda, birleştirmek için birkaç kez vurun, ardından yaklaşık 45 saniye boyunca işleyin.

-Bir stand mikserde, düz bir çırpıcı ile 30-60 saniye boyunca birleştirin. Hamur kancası aparatına geçin ve orta hızda 2 dakika daha karıştırın.

-Elle, bir kaseye un ve tuz ekleyin ve merkezde "kuyu" oluşturun. Yumurtaları ve yumurta sarılarını birlikte çırpın, ardından kuyuya dökün. Yumuşak bir hamur elde edene kadar unu bir çatalla yumurtanın içine yavaşça itin.

  1. Unun markası, yumurtanın büyüklüğü ve havadaki nem, hamuru etkiler.[4] Karışım düzgün bir şekilde birleşmiyorsa tarifi ayarlayın:

-Hamurunuz ıslak ve yapışkan görünüyorsa, sertleşene kadar her seferinde bir kaşık un ekleyin.

-Hamurunuz çok kuruysa, tutulduğunda birleşmeyecek veya parçalanmayacak, suyla ıslatın veya parmak uçlarınızla birkaç damla serpin. Küçük çatlaklar için bunu yapmayın.

  1. Elle yoğurun. Hamuru unlu bir yüzeye koyun ve kalan unu elinizle veya bir bıçakla katlayın. Hamuru elinizin düz kısmıyla aşağı ve öne doğru bastırarak yoğurun. Hamur pürüzsüz ve sıkı hale gelene ve dilimlediğinizde hava kabarcığı görünmeyene kadar döndürün ve tekrarlayın. Bu, malzemeleri elle birleştirirseniz yaklaşık 10 dakika, mutfak robotu veya mikser kullanırsanız yalnızca 1-2 dakika sürer.
  2. Hamuru bir saat dinlendirin (isteğe bağlı). Zamanla, nem hamurda daha eşit dağılacaktır. Bu, hamurun işlenmesini kolaylaştırır ve daha yumuşak, daha az lastikli makarna yapar. Hamur işleme konusunda biraz tecrübeniz varsa, bu adımı büyük bir problem yaşamadan atlayabilirsiniz.

Noodle’a Şekil Vermek

  1. Hamuru bölün. Hamuru elinizle silindir şeklinde yuvarlayın. Silindiri altı eşit parçaya kesin. Aşağıdaki adımlar için her seferinde tek parça ile çalışın.
  2. Hamuru elle yuvarlayın. Makarna makineniz yoksa tezgahı unlayın ve makarnayı elinizle açın. Bu biraz kas ve zaman alır, bu yüzden bunu bir fırıncının egzersiz planı olarak düşünün. Her bir hamur parçası 15 cm genişliğinde ve 50 cm uzunluğunda bir dikdörtgen şeklinde yuvarlanmalıdır. Bittiğinde, içinden parmaklarınızı görebilecek kadar şeffaf olmalıdır.
  3. Bunun yerine bir makarna makinesi kullanın. Makarna makinesi zamandan ve emekten tasarruf etmenizi sağlar, ancak onu nasıl doğru kullanacağınızı bilmeniz gerekir.
  4. Noodleları kesin. Bir pizza kesici, keskin bir bıçak veya bir makarna kesme makinesi kullanabilirsiniz.
  5. Pişirin veya saklayın. Bu hamur en iyi şekilde hemen pişirilir ve kaynar suda sadece 60-120 saniye sürer. Uzun süre saklamak istiyorsanız, erişteleri kuruması için temiz, plastik elbise askılarına veya makarna kurutma raflarına asın. Kırılıncaya kadar kurutun, ardından hava geçirmez bir kapta saklayın. Kuruduktan sonra birkaç hafta dayanmalıdır.

Şunlara da göz atın;

  1. 'pumpkin pie spice' nasıl yapılır?
  2. Mikrodalgada patates cipsi nasıl yapılır?
  3. Değişik makarna tarifleri
  4. Noodle tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo