Mikrodalgada Patates Cipsi Nasıl Yapılır?

Patates cipsi dünyanın en sevilen atıştırmalık yiyeceklerinden biridir. Çıtır çıtır patates cipsi en sevilen atıştırmalıklardan biridir. Sizler için mikrodalgada patates cipsi nasıl yapılır anlattık. İşte, mikrodalgada patates cipsi nasıl yapılır:
Mikrodalgada Patates Cipsi Nasıl Yapılır?
02 Kasım 2022, 16:39

Patates cipsi dünyanın en sevilen atıştırmalık yiyeceklerinden biridir. Çıtır çıtır patates cipsi en sevilen atıştırmalıklardan biridir. Hazır patates cipsi yerine evde kendiniz patates cipsi hazırlayabilirsiniz. Kilerde patates, tuz ve yağ varsa evden çıkmanıza gerek yok. Ev yapımı patates cipsi, sıradan bir mikrodalga kullanılarak sadece birkaç dakika içinde hazırlanabilir. Sizler için mikrodalgada patates cipsi nasıl yapılır anlattık. İşte, mikrodalgada patates cipsi nasıl yapılır:


Malzemeler:

  1. 1 adet patates
  2. 1-3 yemek kaşığı yağ
  3. Tuz, karabiber ve diğer baharatlar

Patateslerin Yıkanması ve Dilimlenmesi

  1. Patatesleri ince dilimler halinde kesin. Patatesleri uzunlamasına ikiye keserek başlayın. Ardından, keskin bir mutfak bıçağı, el dilimleyici veya mandolin kullanarak dilimleyin. Patates dilimlerini giderken bir kevgir veya süzgecin içine koyun.
  2. Patates dilimlerini soğuk suyla durulayın. Musluğu açın ve taze kesilmiş dilimlerin üzerine soğuk su akıtın. Patateslerden kir, nişasta ve doğal meyve suları akıp gittiği için su ilk birkaç an için bulanık veya kirli görünebilir. Temiz su akana kadar durulamaya devam edin.
  3. Dilimleri 10 dakika bekletin. Büyük bir kaseyi ılık suyla doldurun ve yıkanmış patates dilimlerini içine bırakın. Islatmaları için 8-10 dakika verin. Bu, pişirmeye hazırlanırken yumuşatırken daha iyi temizlemelerine yardımcı olacaktır.
  4. Dilimleri kağıt havlu katmanları arasında kurutun. Fazla nemi sıkmak için dilimleri katmanlar arasında sıkıca bastırın. Dilimlerin dış yüzeyinde görünür su kalmamalıdır. Dilimleri kuruttuktan sonra kağıt havluların üzerine eşit sıralar halinde yan yana dizin.
  5. Dilimleri elle kuruturken kırmamaya dikkat edin.

Patatesleri Baharatlama

  1. Her patates dilimini yağ ile fırçalayın. Küçük bir kaseye yağ dökün. Kullandığınız yağın tam türü size bağlıdır. Mutfak fırçası ile patatesleri yağlayın.
  2. Bir tutam tuz ve diğer baharatlarla tatlandırın. Kırık karabiber, tuz, sarımsak tuzu veya soğan tozu gibi istediğiniz diğer baharatları veya çeşnileri eklemekten çekinmeyin.
  3. Dilimleri bir karıştırma kabına alın. Dilimleri geniş bir karıştırma kabına aktarın. Dairesel bir hareketle birkaç kez hafifçe atın. Bu, yağın ve baharatların patates dilimlerini daha iyi kaplamasına yardımcı olacaktır.
  4. Patates dilimlerini mikrodalgaya dayanıklı bir tabağa yerleştirin. Patatesleri pişirmek için küçük partiler halinde mikrodalgada pişirmeniz gerekecek. Kağıt havlularla kaplı bir tabağa veya tabağa tek bir katmana sığabilecek kadar dilim yerleştirin. Her dilimin düz durduğundan ve aralarında biraz boşluk bıraktığınızdan emin olun.


Patatesleri Mikrodalgada Pişirme

  1. Patates dilimlerini 3 dakika ısıtın. Patateslerin ilk turunu 2-4 dakika arasında %100 güçte mikrodalgaya koyun. Çok hızlı yapılmadıklarından emin olmak için dilimlere dikkat edin. Gevrekleşmeye başladıklarında kenarları hafif kızarmalıdır.
  2. Dilimleri ters çevirin ve tekrar mikrodalgaya koyun. Plakayı çıkarın ve her bir patates dilimini dikkatlice çevirin. Bu sefer %50 güçte, 2-4 dakika daha mikrodalgaya koyun. Cipslerin ortası altın rengi kahverengiye dönmeye başladığında nefis bir gevrek dokuya sahip olacaklardır.
  3. Cipsleri soğumaya bırakın. Mikrodalgada iki turdan sonra patates dilimleri aşırı derecede sıcak olacaktır. Kazmadan önce birkaç dakika oturmalarına izin verin.

Şunlara da göz atın;

  1. Ev yapımı cips tarifleri
  2. Cips pakedi katlanarak nasıl kapatılır?
  3. Cips sosları
  4. Ev yapımı sebze cipsi tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo