Limon Suyunun Yerine Kullanabileceğiniz Malzemeler

Limon suyu tatlı ve tuzlu birçok tarifte kullanılan malzemelerden biridir. Evde limon suyunuz yoksa ya da alternatif, aynı etkiyi gösterecek bir lezzet arıyorsanız sizler için listeledik. İşte, limon suyunun yerine kullanılabilecek malzemeler:
Limon Suyunun Yerine Kullanabileceğiniz Malzemeler
15 Kasım 2022, 12:23

Limon suyu, yemek pişirme ve fırınlamada yaygın bir bileşendir. Hem tuzlu hem de tatlı yemeklere parlak, narenciye aroması katar. Düşük pH seviyesiyle mevcut en asidik doğal bileşenlerden biridir, reçellere ve jölelere yapı sağlar ve unlu mamullerin düzgün şekilde kabarmasına yardımcı olur. Bununla birlikte, elinizde yoksa veya alerjiniz veya hassasiyetiniz varsa, diğer bileşenler limon suyunun rolünü üstlenebilir. Evde limon suyunuz yoksa ya da alternatif, aynı etkiyi gösterecek bir lezzet arıyorsanız sizler için listeledik. İşte, limon suyunun yerine kullanılabilecek malzemeler:

  1. Misket Limonu Suyu (Lime Suyu)

Limon suyu, bire bir ikame olarak kullanılabileceği ve çok benzer bir tat ve asitlik seviyesine sahip olduğu için limon suyunun en iyi ikamesidir. Aslında, yiyecekleri konserve ederken veya muhafaza ederken, benzer bir pH seviyesine sahip olduğu için limon suyu için ideal bir alternatiftir. Sirke gibi diğer ikameler daha az asidiktir ve uzun süreli depolama için güvenli olmayan konservelere neden olabilir. Limon suyunun ana bileşen olduğu tatlılarda, limon suyu biraz farklı bir tat verir. Ancak sonuç yine de ekşi ve narenciye olacaktır.

  1. Portakal Suyu

Portakal suyu, çoğu tarifte limon suyunun birebir ikamesidir. Limon suyundan daha az asidik, daha tatlı ve daha az ekşidir. Ayrıca, farklı bir lezzet profiline sahiptir. Çok miktarda limon suyuna ihtiyaç duyulan tariflerde, bunun yerine portakal suyu kullanılması lezzeti önemli ölçüde etkileyebilir.

  1. Sirke

Sirke, sadece küçük bir miktara ihtiyaç duyulduğunda, pişirme veya fırınlamada limon suyunun mükemmel bir alternatifidir. Limon suyuna çok benzer, ekşi ve asidiktir. Bu tariflerde birebir ikame olarak kullanılabilir. Ancak sirkenin çok güçlü, keskin bir tadı ve aroması vardır ve limonun ana lezzetlerden biri olduğu yemeklerde limon suyu yerine kullanılmamalıdır.

  1. Sitrik asit

Sitrik asit, limon suyunda bulunan doğal olarak bulunan bir asittir ve toz haline getirilmiş sitrik asidi, özellikle hamur işlerinde harika bir limon suyu ikamesi yapar. Bir çay kaşığı (5 gram) sitrik asit, asitlik bakımından yaklaşık 1/2 bardak (120 ml) limon suyuna eşittir. Bu nedenle, yalnızca çok küçük bir miktar gereklidir ve tarif ayarlamaları yapmanız gerekecektir. Malzemelerin doğru kuru-ıslak oranını korumak için tarifinize ek sıvı eklemeniz de gerekebilir. Ek olarak, unlu mamullerde sitrik asit kullanılması, pişirme sırasında bazı vitaminlerin ve antioksidanların yok edilmesini bile önleyebilir.

  1. Limon Kabuğu Rendesi

Elinizde donmuş veya kurutulmuş limon kabuğu rendesi varsa, konsantre bir limon aroması ve asitlik kaynağı olarak hizmet edebilir. Limonun birincil lezzet olduğu tatlılarda ve tariflerde iyi çalışır. Ancak, özellikle pişirme sırasında doğru şekilde çıkması için tarife ilave sıvı eklemeniz gerekebilir.

  1. Limon Özü

Limon özü, genellikle marketlerin fırıncılık bölümünde bulunan oldukça konsantre bir limon aromasıdır. Bir yemeğe bol limon aroması katmak için sadece bir veya iki damla yeterlidir. Limon tadının önemli olduğu tatlılarda limon suyunun harika bir alternatifidir. Ancak, oldukça konsantre olduğu için ilave sıvı eklemeniz gerekebilir.

  1. Krem Tartar

Krem tartar, çoğu bakkalın fırıncılık bölümünde satılan asitli bir tozdur. Birçok mutfak kullanımına sahip olsa da, genellikle yumurta akı köpüklerini veya çırpılmış kremayı stabilize etmek için kullanılır. Aynı zamanda kabartma tozunun bir bileşenidir. Asidik olduğu için, pişirme sırasında limon suyu yerine iyi bir alternatif olarak kullanılabilir. Bir tarifte adı geçen her 1 çay kaşığı limon suyu için 1/2 çay kaşığı krem tartar kullanılmasını önerilir. Krem tartardaki sıvı eksikliğini hesaba katmak için ilave sıvı eklemeniz gerekebileceğini unutmayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Evde limon yağı nasıl yapılır?
  2. Limonlu tarifler
  3. Limon hangi mevsimde yetişir?
  4. Neden bulaşık makinasına limon koymalısınız?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo