Kuru Patlıcan Dolması Yapmanın Püf Noktaları

28 Kasım 2025, 13:09 tarihinde güncellendi.
Kuru patlıcanları yumuşatmak için sıcak suda bekletebilir ve içini hafifçe doldurabilirsiniz. Dolmaları tencereye sıkıca dizip kısık ateşte pişirebilir, pişince biraz dinlendirebilirsiniz. Lezzeti artırmak için zeytinyağı, domates veya limon suyu ekleyip taze otlarla servis edebilirsiniz.
Kuru Patlıcan Dolması Yapmanın Püf Noktaları

Patlıcanları haşladıktan sonra çatlamamasına dikkat edebilir ve iç harcı hafifçe kavurabilirsiniz. Dolmaları pişirirken tencerenin dibine birkaç dilim patates veya domates koyabilirsiniz. Servis ederken üzerine taze nane veya maydanoz serpiştirerek sunabilirsiniz.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo