Kuru Patlıcan Dolmasının Suyuna Ne Konur?

28 Kasım 2025, 16:00 tarihinde güncellendi.
Kuru patlıcan dolmasının suyuna genellikle tuz, karabiber ve salça konur. Üzerine zeytinyağı gezdirilir ve dolmaların üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir. İsteğe bağlı olarak nane, kekik veya biraz şeker de lezzet katmak için kullanılabilir.
Kuru Patlıcan Dolmasının Suyuna Ne Konur?

Dolmaların suyu, lezzetini hem iç harçtan hem de eklenen baharatlardan alır. Suyu hazırlarken salça ve zeytinyağı karıştırılarak kaynatılır, sonra dolmalar üzerine dökülür. Bazı tariflerde dolmanın aromasını artırmak için sarımsak veya kekik de eklenir.

kuru patlıcan dolması

Tuz

Temel lezzet verici.

Karabiber

Hafif bir baharat aroması için.

Salça (domates veya biber salçası)

Suyun rengi ve tadı için.

kuru patlıcan dolması

Zeytinyağı

Hem lezzet hem de dolmaların kaymaması için.

Şeker (isteğe bağlı)

Hafif tatlı bir denge için özellikle domatesli suda.

Sıcak su veya et suyu

Dolmaların üzerini geçecek kadar.

Bazı tariflerde nane, kekik veya sarımsak da suya aroma vermesi için eklenebilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Kuru Patlıcan Doldurulup Buzluğa Atılır Mı?
  2. Kuru Patlıcan Dolması Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
  3. Kuru Patlıcan Haşlarken Tuz Atılır Mı?
  4. Kuru Patlıcanın Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo