Mantınızı kışa hazırlarken doğru tekniklerle uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Küçük ama etkili tüyolarla hem lezzeti hem de pratikliği garanti altına almak mümkün. Buzlukta saklanan mantılar sayesinde soğuk günlerde sofranıza kolayca nefis bir öğün hazırlayabilirsiniz.
Mantı hamuru biraz sert olursa açarken kolay yırtılmaz ve buzlukta saklanırken formunu korur.
Soğan ve kıymayı karıştırdıktan sonra fazla suyunu süzün ki mantılar donarken hamuru ıslatıp parçalanmasın.
Mantıları tepsiye tek sıra halinde dizip önce dondurun, ardından poşetleyin; böylece birbirine yapışmaz.
Poşetlerin havasını iyice çıkartıp kapatın, buzlukta 6 aya kadar tazeliğini korur.
Şunlara da göz atın:
Kışlık Erişte Hazırlarken Bu 3 Tüyoyu Mutlaka Yapın
Kışlık Kahvaltılık Sos Yapmanın 5 Püf noktası
Kışlık Turşu Kurarken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Mutfak Tüyosu
Kışlık Domates Salçası Hazırlarken Bu 3 Tüyo Hayat Kurtaracak