Kışlık Kahvaltılık Sos Yapmanın 5 Püf Noktası

29 Kasım 2025, 00:34 tarihinde güncellendi.
Kışlık kahvaltılık sos yaparken olgun ve sağlam malzemeler seçin, sosu kısık ateşte sabırla pişirin. Kavanoz ve kapakları mutlaka steril edin, sosu sıcakken doldurup vakumlayın. Hazırladığınız kavanozları serin, karanlık bir yerde saklayın, açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Kışlık Kahvaltılık Sos Yapmanın 5 Püf Noktası

Kışa hazırlık yaparken domates ve biberleri en taze halinde kullanın, sosun kıvamını ağır ağır pişirerek tutturun. Bozulmayı önlemek için tuz, sirke veya limonla asit dengesini sağlayın. Soslarınızı temiz kavanozlara doldurup serin ve güneş görmeyen bir yerde saklayın.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo